dijous, 21 de juliol de 2011

DESCOBRIMENT EN PLUTÓEls astrònoms usant el Telescopi Espacial Hubble va descobrir una quarta lluna en òrbita al voltant del gelat planeta nan Plutó. El petit satèl·lit, noves - designats temporalment com a P4 - va ser descobert en una investigació del Hubble a la recerca d'anells al voltant del planeta nan.

La lluna nova és el més petit descobert al voltant de Plutó. Té un diàmetre benvolgut de 8 a 21 milles (13 a 34 km). En comparació, Caront, la lluna més gran de Plutó, és 648 milles (1.043 quilòmetres) d'ample, i les altres llunes, Nix i Hydra, estan en el rang de 20 a 70 quilòmetres de diàmetre (32 a 113 km).

"Em sembla notable que les càmeres del Hubble ens va permetre veure un objecte tan xicotet tan clarament des d'una distància de més de 3 milions de milles (5 milions de quilòmetres)", va dir Mark Showalter de l'Institut SETI en Mountain View, Califòrnia, que va dirigir aquest programa d'observació del Hubble.
P4 va ser vist per primera vegada en una foto presa amb àmplia Hubble 3 Càmera de Camp el 28 de juny. Es va confirmar en les següents imatges del Hubble preses el 3 de juliol i el 18 de juliol. La lluna no es va observar en les primeres imatges del Hubble, perquè els temps d'exposició més curts. Existeix la possibilitat que apareixia com una taca molt tènue l'any 2006 les imatges, però es va passar per alt perquè es va enfosquir.

El Hubble és un projecte de cooperació internacional entre la NASA i l'Agència Espacial Europea. Goddard de la NASA Space Flight Center en Greenbelt, Maryland, dirigeix el telescopi. El Space Telescope Science Institute (STScI) a Baltimore condueix les operacions científiques del Hubble. STScI és operat per a la NASA per l'Associació d'Universitats per a la Investigació en Astronomia Inc. a Washington.

Per a imatges i més informació sobre el Hubble, visite:
http://www.nasa.gov/hubble
http://hubblesite.org/news/2011/23

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada