dijous, 6 de febrer de 2014

Estrelles d'Orió

10feb04_430

AQUESTA NIT DE5 FEBRER 2014

Ahir , parlem de l'estrella brillant d'Orió Betelgeuse . Avui ... l'estrella brillant Rigel.
Abans que pugui trobar Rigel, vostè necessita saber com trobar Orió. Les tres estrelles blau-blanques brillants del Cinturó d'Orió són fàcils de detectar. Com es veu des de l'hemisferi nord, aquesta línia compacta d'estrelles es troba al sud fins al cel sud-est a boca de nit. És més cap al cel del nord per als observadors de l'hemisferi sud. No importa on vostè està, si es mira fora a la nit ara, el més probable és el patró que va a reprendre a terme serà Orion!
És possible observar dues estrelles més brillants que Orió - Betelgeuse i Rigel - lodge a la mateixa distància per sobre i per sota del cinturó d'Orió. Rigel es mostra en el gràfic d'avui. Mirar cap enrere enla carta d'ahir per veure Betelgeuse.
Vegem de nou Rigel. Com que es troba a uns 775 anys llum de distància, Rigel ha de ser intrínsecament extraordinàriament lluminosa brillant tan intensament en el nostre cel. Si aquesta estrella era tan a prop com el nostre sol, seria eclipsar el sol al costat de 40.000 vegades!
Encara que tant Rigel i Betelgeuse són sols supergegants extremadament lluminosos, el contrast de color marcat entre aquestes dues estrelles fa Betelgeuse i Rigel fàcilment distingibles. (Intentabinoculars , si no pots distingir els colors a simple vista.) Betelgeuse té un to vermellós, mentre Rigel brilla blau-blanc. Per cert, el color d'una estrella és molt revelador de la seva temperatura superficial.Les estrelles vermelles són frescos (2000-3500 graus Kelvin ) i en la tardor dels seus anys, mentre que les estrelles blaves i blau-blanques són calents (més de 10.000 K) i els joves, en l'apogeu de la joventut.
Els astrònoms creuen que les estrelles supergegants vermelles i blaves tant volar en les explosions de supernoves, encara que en algun moment es va pensar que només supergegants vermelles ho van fer. Busqui Rigel, l'estrella blava supergegant d'Orió, als peus d'Orió aquesta nit!
Al febrer 2014 l'nit, les estrelles d'Orió Betelgeuse i Rigel s'alineen, o gairebé line up, amb el planeta Júpiter enlluernador.
Al febrer de 2014, les estrelles d'Orió Betelgeuse i Rigel s'alineen, o gairebé line up, amb el planeta Júpiter enlluernador.
Que Júpiter et guiï Orió i les seves estrelles brillants al febrer de 2014. Si no està familiaritzat amb la constel · lació d'Orió, l'any 2014 pot deixar que el súper brillant planeta Júpiter t'ajudi. Júpiter és l'objecte d'estrella més brillant al cel de la tarda, i és a prop d'Orion ara al cel. De fet, les estrelles Betelgeuse i Rigel - estrelles més brillants d'Orió - s'alineen, o gairebé, amb Júpiter en aquests febrer 2014 nits.
Veure Mercuri en la direcció posta de sol a principis de febrer de 2014.  L'arc dels punts de lluna creixent cap a ella en la foscor i / o caiguda de la nit.
Veure Mercuri en la direcció posta de sol a principis de febrer de 2014. L'arc dels punts de lluna creixent cap a ella en la foscor i / o caiguda de la nit.
Veure Mercuri en la direcció posta de sol el 5 de febrer de 2014. El planeta Mercuri - planeta més interior del sistema solar - és a l'oest després de la posta de sol en aquests febrer 2014 nits.Moltes persones mai veuen Mercury perquè es manté prop del Sol en el nostre cel. Per atrapar, la, mira a l'oest i prop del punt de la posta del sol a l'horitzó de 60 a 75 minuts després de la posta del sol . Prismàtics poden ser útils. Com que tant la Lluna i Mercuri resideixen prop de la eclíptica - el camí de la lluna i els planetes - el "arc" de la lluna quart creixent serà apuntant en la direcció general de Mercury.
Conclusió: Aquest post descriu com localitzar brillant estrella blava-blanca Rigel d'Orió. I li diu com trobar Orion usant Júpiter en aquests febrer 2014 nits. A més ... no és massa tard per buscar Mercury després de la posta del sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada